Yavru Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalı?

İlan Açıklaması

Yavru Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalı, Normal veya Yavru Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalı Yavru köpekler günde kaç kez yemek yer? 2 aylık yavru köpekler ne yer? 1 aylık köpek yavrusu ne ile beslenir? Yavru köpeğe ne verilmez?

Yavru Köpeklerde Beslenme

Yavru köpek kadar sevimli çok az şey vardır. Evin neşesi olan bu can dostlarımız sahiplerine muhtaçtır. İlgi ve dikkat ile bakılması sevgi ile büyütülmesi gerekmektedir. Sevgi ile büyüyen her canlı gibi yavru köpekler de bu sevginin karşılığını kat ve kat fazla sizi severek gösterecektir. Yavru köpekler belirttiğimiz gibi dikkatli bir bakım gerektirir ve ilk olarak beslenmeleri düzenlenmelidir. Anne sütünden ayrılıp sahiplendirildiğinde ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral, protein desteği sağlanmalıdır. Özellikle doğduğu andan 1 yaşına kadar beslenmesi planlanmalı ve kontrol edilmelidir. Kas gelişiminin yaşına uygun olup olmadığı, diş gelişiminin sağlıklı olup olmadığı veterinerden öğrenilmelidir. Hastalık gibi durumlarda uzman yardımı alınarak en uygun beslenme şekline geçilmelidir ve asla ihmal edilmemelidir. Beslenme aşamasında yaşanabilecek yetersizlik, ihmalkarlık, besinlerin yeterli düzeyden fazla az verilmesi yavru köpeğin gelişimini olumsuz etkileyecektir.

Yavru Köpeklerde Beslenme İpuçları

Yavrular her mamayı iştahla yemeyebilir veya reddedebilir. Böyle bir durumda endişelenilmemelidir. Genellikle yavru köpek sahipleri ilk iştahsızlık belirtisinde kötüye yormaya meyillidir fakat bu durum oldukça yaygındır. Kısa sürede geçmeyen iştahsızlık ile karşılaştığınızda veteriner yardımı alabilirsiniz. Köpek Üretim Çiftliğinden yavru sahiplenebilirsiniz.

Yavru köpekler günde kaç kez yemek yer?

Yavru olarak beslenen yavrular, yavru köğekler dört aylık olana kadar günde dört kez, günde üç kez, 6 aylık ve daha sonra da günde iki kez olacak şekilde beslenme programı oluşturulmalıdır.

2 aylık yavru köpekler ne yer?

2 aylık yavru köpekler ne yer? Yavru Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalı ile ilgili görsel sonucu 2 aylık köpekler ne yer? Yavru köpekler hızlı büyüdükleri için 6 – 8 haftada sütten kesildikten sonra köpek maması yemeye başlamalıdır. Yavru köpeğin ihtiyaç duyduğu yiyecek miktarı alacağı kalori miktarına göre değişir.

1 aylık köpek yavrusu ne ile beslenir?

Beslenme: 1 aydan küçük yavru köpekleri günde en az 5-6 öğün düzenli olarak sıvı mamayla beslemeniz gerekir. Bunun için başlangıç köpek maması ile anne sütünün eş değeri olan tozları karıştırın ve kuru mamanın yumuşamasını bekleyin. Böylece yavru köpek dostunuz mamayı çiğneyebilir ve sindirebilir.

Yavru köpekler de insanlar gibi yemek ayırabilir. Bir mamayı sevmeyebilir. Burada yapmanız gereken beklemektir. Özellikle daha önce denemediği bir mama konusunda çekingen olabilir. Düzenli olarak aynı mamayı verdiğinizde alışacaktır.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise mamalardır. Günümüzde fiyatlarına göre ucuz veya pahalı birçok çeşit bulunmaktadır. Yapılması gereken mamanın içeriğine ve doyuruculuğuna bakmaktır. Ucuz diye içeriği doyurucu olmayan ve faydasız mamalar özellikle gelişim aşamasında olan bir yavru için tercih edilmemelidir.

Yavru köpekleri beslerken cinsine de bakılmalıdır. Büyük ırk ve küçük ırkların beslenmesi farklı olmaktadır. Örneğin küçük ırkların günde 4-6 kez beslenmesi ve mamanın yoğun kalorili olması gerekmektedir. Bunun nedeni hipoglisemi yatkınlığı bulunmasıdır. Size bu konuda en doğru yardımı yine veterineriniz yapacaktır.

Yavru köpeğe ne verilmez?

Çikolata Çay ve Kahve. … Şekerli Gıdalar ve İçecekler. … Süt ve Süt Ürünleri. … Çiğ Yumurta. … Çiğ Hayvansal Ürünler. … İşlenmiş Hayvansal Besinler (Sosis, Salam, Sucuk v.b) … Kemikler ve Kılçıklar. … Avokado.

Genellikle beslenme konusunda dikkat edilmeyen bir konuda sofra artıklarına alışan köpek yavrularıdır. Bunun nedeni elbette azar azar verilerek bağımlılık oluşması ve devamının istenmesidir. Masum gibi görünen bu alışkanlık yavrular için çok tehlikelidir. Yağlı, tatlı, baharatlı olması sebebiyle obezite riski oluşturur bu da istenmeyen bir sonuçtur.

Destek Online