Kuşlarda Tüy Sorunları ve Ölen Yavrular

Kuşlarda Tüy Sorunları ve Ölen Yavrular

5 Mayıs 2023 tarihinde oluşturuldu.
Kuşlarda Tüy Sorunları ve Ölen Yavrular

TÜY SORUNLU KUŞLAR ve ÖLEN YAVRULAR HAKKINDA KONUŞALIM

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepimizin ortak hedefi üretmek , yetiştirmek , geliştirmektir.

Bir yavru neden ölür veya neden tüy sorunu yaşar bunlardan bahsedeceğim muhtemelen bunları sana kimse anlatmadı.

Öncelikle sağlıklı bireylerlerden sağlıklı canlılar gelir ve üretilir.
Kuşların 4 dönemi vardır. Bu dönemlerde sen ihtiyaca karşılık verebilirsen sorunsuz bir şekilde üretim yapabilirsin. Yoksa gelen veya gelecek her türlü sorundan sen sorumlu olursun kuşun kabahati yok. Yanlış duymadın bütün hata senin.

Üretim için seçeceğin kuşlar özenle seçilmiş olmalı dikkat edeceğin noktalar var.

Örnek: 2 mutasyon kuş eşlenmez.
Tabiki senin kuşların özel ve güzel bundan bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz bu herkesin diline pelesenk olan vasıflı yapıştırmasi neye göre kime göre vasıf aldanmayin.

Öncelikle bir takım kuş üreteceğiz 0 dan anlatıyorum lütfen dikkatli okuyunuz.

1 Takım kuş aldık bu kuşlar yaşında kuşlar,yani üretime el verişli türünün, mustasyonunun özelliklerini taşıyan çap, fizik, tüy yapısı yerinde olan nadide kuşlardan seçilir . Lütfen yaşına girmeyen kuş üretmeye çalışmayın
Bu kuşlar bulunduğu yerde bir dönem tüy zamanı geçirmiş olmalı yeni getirilen kuş hangi tür olursa olsun üretime alınmaz . Atılırsa ne olur yavru kaybı veya zamansız tuye giren kuş ölür.
Üretim yapılır mı bazı şartları var.

Kuşları eşe atmadan buraya dikkat eşe atmadan uygun şartlar sağlanmalıdır. Bu uygun şartlar nelerdir.

Verilecek vitaminler besinler önceden verilmelidir. Ve kuşlar üretime Hazırlanmalıdır. Bir anda takviyeleri dayayıp kuş üretime geçemez geçerse sorunlar çıkar

Kuşlarda Tüy Sorunları

Kuşlarda Tüy Sorunları

Mama, vitamin, takviyelere bir anda boğulmuş Kuşlarda sorun yaşarsınız.
Kıtlık dönemi yaşayan kuşlar yavaş yavaş mama, vitamin besinler ile tanışmaya başlar besin bollaştikca üretime geçilir. Böylece kuş üretime kolaylıkla geçer türün devami bu şekilde daha sorunsuz olur . Öyle aldık e vitamini , mama hadi gelsin yavrular olayı yok.

Değerli arkadaşlar bakınız .

Evcil kuşları doğru şekilde beslemek için dengeli miktarda besin sağlanmalı sindirilmeli ve vücuda emilmelidir. Evcil kuşunuzun yediği yiyecek, çeşitli bileşenlerden oluşur ve bileşenler, besinlerden oluşur.
Altı ana besin kategorisi vardır.

1. Su
2. Proteinler
3. Karbonhidratlar
4. Lipitler
5. Mineraller
6. Vitaminler

Senin bu 6 konu ve alt konuları hakkında bilgin olmazsa tüy sorunuda yaşarsın yavru ölümleride kaçınılmaz olur . Başkaları gibi korku ticareti Yapip size ilaç satsaydim yalan yanlış kimyasal , takviye ürün satsaydim daha çok ilginizi çekerdi belki .

Gelelim asıl konuya ölümlerin temel nedenleri zaten doğru beslenmeyen kuşlarda ,etrafında gördüğün kova ile mama yapan. Kimyasal ürünlere aldananlardan öğrendiğin ve ne verdiğini bilmeyen kişilerden aldığın tavsiyeler ile hazırladığin uyguladığın metodlar.

Arkadaşlar biz yeşillik mi vereceğiz bunu gelişimini tamamlamış kuşlara abartmadan veriniz.

Biz sebze mi vereceğiz gene anaçlara az miktarlarda verebilirsiniz.
Yumurtadan yeni çıkmış 1 -2 günlük yavrulara , yavrusu olan kuşlara çok ağır mama sebze , meyve verilmez bu kuşların kursak sütünu bozar yavru kuşun ihtiyacı olan kalsiyum gibi önemli yapı taşları bu mamada verilen havuç , turp , vb bunlar örnek veriyorum çünkü yavru Kuşlarda sorun çıkarabilir. Oksalik asit kalsiyum gibi önemli yapı taşlarına zarar verir. Bizde yıllarca verdik kullandık havucu özelikle turp konusunda veya herhangi bir yeşillik konusunda araştırma yapın sandığınız gibi değil bu işler. Yazın turp, havuç zararları diye çıkıyor.

Havuç içeriği güzel gerçekten tam bir kaynak ama içerdiği asit kaynağı sayesinde tehlikeli olabilir. Yavrular açısından daha ne diyim sana kalmış verip vermemek.

Ayrıca kuşlara kabakta vermeyin bu yavruların öz suyunu kaybetmesine neden olur . Çekilmiş sanki kurumuş gibi ölen yavrular muhtemelen kabak verilmiş yavrulardır. Kabak kötü değildir kabak kuşun sindirim sistemini çalıştırır. Yavru Kuşlarda zaten besinler işlemden geçmiş olarak anaçlar tarafından aktarılır. Birde bu kabak ile.hizlanir sürekli Sindirim sistemi faaliyet gösterdiği için aşırı dışkılama sonucu yavrular ölür daha ne diyim zararını görmek için verin yavrusu olan kuşlarınıza beraber bakalım . Sindirim sistemi açılmadan kuşun alt kısmı şişmeye başlar. Kursakta yem varken ölür sonra birileri karabenek sorunu der.

Üretime geçmiş kuşlar ne yapar yeme içme sindirme dışkılama zamanları değişir. Bunu herkesin rahatlıkla görebileceği üretime alınan Kuşlarda dışkı boyutundan görebilirsiniz. Dışkıları büyük olur çünkü üretime geçtiklerinde Sindirim sistemi değişir biyolojik olarak kendini hazırlar.

Tekrar bir örnek kursak genişler bu genişleme birincil proteinleri hazırlamak için bekletmek için genişler.

Bunlara Primer birincil protein denir. Kolostrum ( Kursak sütü ) primer proteinler ve yağlar açısından çok zengindir. Ayrıca bağışıklığı sağlayıcı birçok antikor içerir. Yavru besleme zamanı kursak ve ön mide arası boğaz iyice açılır ve buradaki kas dokusu şişerek kanlanır. Var olan kas sistemi gelişir. Besinlerin, bir değirmen misali kursak ve mide arasında yarı yarıya sindirilinceye kadar dönmeleri sağlanır.

Yavrular ilk 3 – 7 gün arası beslenmesi, primer proteinler ve yağların ön mideye dolması ve anaçların bunları yavrulara kusması ile olur.
Bilinçsiz vitamin, antibiyotik, toksinli ( ZEHİRLİ ) Besinler bu bakteri dengesini bozar.

Bu yüzden bazı kuşlar kendi türlerinin ve başkalarının kurumuş dışkılarını yiyerek, bağırsaklarında yok olan bakterileri tekrardan oluşturmak isterler.
Kuş yediği yemi çok fazla sindiremeden yavrulara aktarır. Burada kursak sütü önemlidir. Verilen yanlış besinler yavruların asıl ihtiyacını karşılamaz veya sekteye uğrattırsa kalsiyum gibi sadece kalsiyum değil minerallerin, vitaminlerin bağlanmasını engelleyen besinler verilirse tüy sorunlu kuşlar kaçınılmaz olur .

Oksalat (oksalik asit)

Oksalat (oksalik asit)Rendelenmiş havuç , kalsiyum ve diğer iz mineralleri kuşları bağladığı için kuşlar için kullanılamaz hale getiren organik bir asittir .
Oksalat seviyeleri büyüme geriliğine, böbrek taşlarına ve zayıf kemik mineralizasyonuna neden olabilir.

Sonra birileri gelir sana ilaç satar, gelir takviye ürün satar sende iyi olacak diye beklersin.

Arkadaşlar yazıyor ne verelim , neyi vermemeniz konusunda yazıyorum arkadaşlar çok basit işleri işin içinden çıkılmaz hale getiren sizlersiniz benim yazdıklarimi yanlış anlamayınız. Bu konuları benden başkasında bulamaz ,bu kitaptan başka bir yerde okuyamayazsiniz. Kazanmak için bilgi lazım ben veriyorum birşey olmuyor.

Evet dikkat edersen olmuyor ama dikkat etmezsen tüy sorunlu yavrular, ölen yavrulardan başka bişey göremezsiniz. Bu kuşları herkes üretemez. Üretmemeli zaten sadece bu işin temelini bilen kişiler yetiştirmeli her dönem bozuk bir jenerasyon piyasaya dağılmakta eski kuşçular eski kuşların olmadığından dert yanıyor. Nasıl olsun Cat pat bilgi ile üretim yapmaya çalışıyor insanlar. O yüzden herkesten kuş alınmaz , herkese kuş verilmez.

ARKADAŞLAR YEŞİLLİKLER YAVRU GELİŞİMİNİ YAVAŞLATAN etken maddeler içerir..

Destek Online